My Blog

De beste manier om uw auto te beschermen tegen hagelschade: Xpel

Xpel
 

Als het op bescherming van uw auto aankomt, gaat er niets boven Xpel. Het is niet alleen het populairste merk dakcoating in de VS en Canada – het is ook een van de beste manieren om uw auto te beschermen. Dat komt omdat Xpel is gemaakt van een speciale hars die ijs afstoot zonder resten op uw auto achter te laten of extra werk te creëren zodra de storm voorbij is. Als u in een gebied woont waar hagelbuien een constante dreiging vormen, profiteer dan van de universele dekking van Xpel en houd uw auto jarenlang beschermd. Xpel is een materiaal op polymeerbasis dat een beschermende laag over het dak van uw auto vormt. Als het gebeurt, hoeft u overtollig hars er niet af te schrapen of af te spoelen – gewoon wassen met warm water indien nodig. Het beste deel? Xpel is indien nodig binnen enkele uren na het aanbrengen volledig te verwijderen. Hier is alles wat u moet weten over dit geweldige product:

Wat is Xpel dakcoating?

Xpel is een op polymeer gebaseerd materiaal dat condenseert tot een duurzame beschermende laag wanneer u het aanbrengt. In tegenstelling tot andere autodak coatings kan Xpel ultraviolet licht tegenhouden en is het bestand tegen fel zonlicht, waardoor het een van de beste manieren is om uw auto te beschermen tegen schade door de zon. Het is ook ontworpen om ijs en sneeuw af te stoten, zodat uw auto beschermd blijft tegen de elementen.

Xpel wordt gemaakt door 3M. Het bedrijf zet zich al sinds 1950 in voor de auto-industrie en is een vertrouwde naam onder autobezitters. Xpel is een van de vele dakcoatings van 3M. Andere merken zijn VHB, Reload en Reflex.

Hoe werkt Xpel dakcoating?

Wanneer u Xpel aanbrengt, wordt het materiaal geactiveerd en begint het uit te harden. Hierdoor zet de hars uit en ontstaat er een beschermende laag over het dak van uw auto. De coating is transparant, waardoor het ideaal is voor gebruik op commerciële voertuigen. Het kan ook worden gebruikt op boten, vliegtuigen, campers en andere oppervlakken waar zichtbaarheid belangrijk is.

Als de coating zich eenmaal heeft gevormd, blijft hij op zijn plaats voor de levensduur van het dak. De coating is volledig transparant en verandert de kleur of het uiterlijk van het dak niet; het tast het uiterlijk van de auto helemaal niet aan.

Shielders – die vergelijkbaar zijn met Xpel maar een chromen afwerking hebben – kunnen worden gebruikt om uw auto te beschermen tegen de briljante maar schadelijke ultraviolette stralen van Xpel. Het is ook een geweldige manier om het uiterlijk van het dak van uw auto te behouden en tegelijkertijd te beschermen tegen de zon.

Nadelen van het gebruik van Xpel dakcoating

Xpel is een van de beste manieren om uw auto te beschermen tegen hagelschade – maar het is belangrijk op te merken dat de coating slechts op één auto kan worden gebruikt. Als u uw dak beschadigt terwijl u het gebruikt, valt u buiten de garantie en moet u waarschijnlijk betalen om het te laten repareren.

Houd er ook rekening mee dat deze coating alleen kan worden gebruikt op vlakke, gesloten oppervlakken, zoals het dak van een auto. Hoewel het beschermt tegen ijs, kan het niet beschermen tegen vallende boomtakken of struiken.

Als u in een gebied woont waar vaak hagelbuien voorkomen, kan Xpel een goede keuze voor u zijn. Hoewel de coating volledig weerbestendig is, moet u ervoor zorgen dat u de juiste maat voor uw auto koopt.

Laatste woorden over wat u moet weten voordat u koopt

  • Xpel is een eenmalig product dat uw auto beschermt tegen hagelschade. Eenmaal aangebracht en uitgehard, kan het niet meer verwijderd worden.

  • Als u het zelf aanbrengt, zorg er dan voor dat u het goed doet – gebruik de 3M applicatie kits en volg de instructies. Anders kunt u uw dak beschadigen.

  • Xpel kan alleen worden aangebracht op vlakke, gesloten oppervlakken zoals het dak van een auto. Het kan niet worden gebruikt op een camper, boot of vliegtuig.

Comments Off on De beste manier om uw auto te beschermen tegen hagelschade: Xpel